Thursday, January 15, 2009

Pasal mak & ikan peliharaan



30 comments:

CaBaiKeRinG said...

umo berape ni budak macho?

mai join blog makcik..

www.cabai-kering.blogspot.com

c ya

Aku Budak Ensem said...

Umur 8 tahon.

nurrul said...

anjib mmg best ler buat ayat...sok kalo ade citer2 best lagi kang anjib post sini tau...kakyong suka baca ni pnat2 keje pun bila baca blog anjib xabes2 ketawa ilang tension penat smua hehehe go anjib go...he3

||alis|| said...

anjib! selamat menjadi blogger tegar, blog, blog gaks; sekolah kasi ingat juga... anjib, mak kamu memang kelakar, bersyukur laa kamu, 1st time baca blog beliau malam nih, pecah perot akak (akak ke??) baca blog dia..
eh, salah parking comment la kot kaedahnya nih.
*sila soh mak baca jika anjib tidak berapa nak faham*

*kenyit mata*

lupekanje said...

wahh...bravo anjib...acik tidak mahu komen banyak-banyak. Sebab nanti Anjib garu kepala sebab tidak faham. Acik tidak boleh cakap banyak-banyak kerana lama-lama nanti acik lupekanje ini akan lupa untuk berhenti bercakap.

Sekian.

Nota kaki:
Ikan gapi emak anjib tu hidup lagi kah?

Aku Budak Ensem said...

Auntie Nurul > best tu beb!nak buat ayat. thank you.

Auntie Alis > mak dah bace dah, thank you.

Acik > ikan gapi tu hidop lagi laaa.Tapi dulu ikan gapi tu 20 eko.
Sekarang dah 18 eko.

AHMOI said...

wow..macho dah ada blog sendiri..hehehe..klu mak suka bela ikan...untie ni lak suka mkn ikan..hehehe

KV said...

wah, kelas anjib!!

KAKTINY said...

adoih.. putus urat perut acik tiny weh asik dok tergelak jer... adeh adeh adeh.. hahahhaha..
anjib memang comei lah.. hihihi..
eh tak tak tak.. ensem... hihihi

Masy said...

sape yg replykan komen ni, azib ke mak ni? heheh

achik said...

"umur emak saya 39 tahun. tapi tak nampak sangat pun"

wahhhh, bagusnya anakkkk.. kaver baik mak dia.. ;p

sparkystar said...

fulamaxxx..power rangers la,uncle sparky ucapkn slamat dtg ke duniooo blog.ngeh3

en_me said...

cutenyerrr stori anjibbb tewww.. salammm, ini uncle me yg itteww

Aku Budak Ensem said...

Auntie Ahmoi > kenape Auntie Ahmoi suke makan ikan hah?

Auntie Tiny > Azib tak kisah laa auntie Tiny.

auntie KV > thank you.

auntie Masy > mestilah Azib laah.

auntie Achik > kenape? auntie Achik cakap macam tu?

uncle sparky >Siape yang power rangers hah?

uncle Me > Terimo kasih

Tijah Lawa said...

umo 39 tapi tak nampak sangat pun?? wakakakaka...tu misti anjib terpaksa tulis sbb mak dia tengah pegang rotan kat sebelah kan??

Mak Su said...

hahaha! oh... ni anjib ya? amboi, pandai dia puji mak dia... :)

nanti pow duit raya kat mak banyak2 ya.

MasNurin said...

wah, pas ni bole ler mintak hadiah laptop kat mak. Jangan lupa bagitau dia kena bagi gak hadiah tu sebab dah puji mak tak mcm 39 taun.

Ceera said...

mak nampak cam umur bape budak encem? hehehe

tentangseseorang said...

jatuhlah keputusan periksa bahasa malaysia azib tahun nih...

Aku Bukan Bidadari said...

anjib encem..akak lawa tak??

de_kerinchi said...

uih budak encem mak awak awet muda yer....heheheh

Monkey D Luffy said...

woi... macho man...

aku comel man

rillys said...

ahaiii..kembang kuncup mak macho man ;)

Shifu67 said...

oooo dah lama tak dengar citer ikan guppy ni

Aku Budak Ensem said...

Aunty Tijah > bukanye mak yang pegang rotan .Tapi takde pun yang orang pegang pun.

ABG Ady > Azib nanti Azib jawab lah betul-betul.

Mak Su > taklah pandai sangat pun.

Auntie MasNurin > tapi mestinye mak tak kasik .

Auntie Ceera > makni macam 20 tahun je.

Auntie Tiara>tak pun lah.

Uncle de_kerinchi > pun bukan le.

Uncle Monkey D Luffy> hai comel man.

Auntie Rillys> taklah mak comel je.

Uncle Shifu67> mak dah lame tak citer.

mebby a.k.a ezza said...

wahhhh anjibb...sgt tomeyyy dan bijak taw..sudah ader blog sendiri..ekekek..mmg lew anty geram tgk anjib yg gebu nih..nak geget sket bole x...ekekekk

Aku Budak Ensem said...

Auntie Mebby > tak boleh gigit.

cik puan daun said...

woww.. anjib.. dah ada blog.. tahniah.. :)

comel la anjib nih..

F y Q a said...

wahhh .
menarik la anjib .lawak btol n3 anjib.
rerajin la update. go anjib!

mugiwara said...

macam xcaye je anjib yg reply komen...
musti mak die ni...
cm de ayt kaberlain jek~